Universiteit Leiden

nl en

Lezing

NINO-EOL-najaarslezing “Toetanchamon in spijkerschrift”

Datum
dinsdag 22 november 2022
Tijd
Locatie
Rijksmuseum van Oudheden, Leemanszaal (begane grond)
Rapenburg 28
2311 EW Leiden

De vroege dood van Toetanchamon houdt de gemoederen van Egyptologen al bezig sinds de vondst van zijn graf 100 jaar geleden. Ook in zijn eigen tijd deed zijn onverwachte overlijden heel wat stof opwaaien, niet alleen binnen Egypte, maar ook ver daarbuiten. In de hoofdstad van het Hittitische rijk Hattuša in Anatolië zijn spijkerschriftteksten gevonden die een spannende inkijk geven in deze woelige periode aan het Egyptische hof, met als dramatisch hoogtepunt een mislukte huwelijkspoging met fatale gevolgen.

Programma

15:00 - 16:00: Lezing
16:00 - 17:00: Borrel in het museumcafé

Meld je aan

deelname gratis, s.v.p. aanmelden. Dit is een hybride lezing. Aanmelden om bij te wonen in het museum via de RMO-website; aanmelden voor de livestream via de NINO-website (livestream via Zoom, er wordt geen opname gemaakt, de lezing kan niet teruggekeken worden).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.