Universiteit Leiden

nl en

Festival

Feestavond Toetanchamon

Datum
vrijdag 4 november 2022
Tijd
Locatie
Rijksmuseum van Oudheden

Op 4 november 2022 is het precies honderd jaar geleden dat in het Egyptische woestijnzand van de Vallei der Koningen een traptrede werd gevonden: de toegang naar het ongeschonden graf van farao Toetanchamon. Deze bijzondere ontdekking wordt vanavond herdacht met een feestelijke avond, die geheel in het teken staat van de meest legendarische farao van Egypte.

De feestelijke avond is de aftrap voor de Maand van Toetanchamon.

Programma

U bent van harte welkom voor een doorlopend programma met speedlezingen, rondleidingen en leuke doe-activiteiten:

  • Specialisten, waaronder egyptoloog Olaf Kaper en osteoarcheoloog Sarah Schrader, geven negen speedlezingen over uiteenlopende onderwerpen rondom farao Toetanchamon.
  • Studenten van het Nederlands Instituut voor het Nabije Oosten geven korte rondleidingen op de vaste tentoonstelling Egypte en de tijdelijke tentoonstelling Byblos.
  • U kunt een kijkje nemen bij de gamers van VALUE die het spel Assassin’s Creed: Origin’s expansion over de Tomb of Tutanchamon spelen.
  • In de Tempelzaal leert u in hiërogliefen schrijven of kunt u het masker van Toetanchamon nabouwen. En wat dacht u ervan een spelletje Senet te spelen, een oud-Egyptische bordspel?

Meld je vandaag nog aan!

De Toetanchamon feestavond kun je niet missen.

Naar het aanmeldformulier

Meer informatie en aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.