Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Leiden2022

Dag van de doden

Datum
dinsdag 1 november 2022
Tijd
Locatie
Leonardo College

Wist je dat het op 1 november Dag van de Doden is? Voor veel culturen is dit een dag om stil te staan bij voorouders en vorige generaties. Kom naar deze activiteit en leer alles over archeologie en de dood.

Op 1 november wordt de Dag van de Doden georganiseerd door het Laboratorium voor Menselijke Osteoarcheologie. Er wordt een hele avond stilgestaan bij de dood.

Zo zullen gastsprekers flitscolleges geven over hoe archeologen menselijke botten gebruiken om meer te weten te komen over het verleden. Onderwerpen van deze flitscolleges zijn onder meer: mummies, vampiers, Frankenstein-begrafenissen en de Zwarte Dood. Ook kunnen bezoekers deelnemen aan workshops, waarbij deelnemers worden gevraagd een cold-case met (plastic) menselijke botten op te lossen. Aansluitend zal een quiz plaatsvinden om jouw kennis te testen en is er ruimte voor vragen en discussie indien aanwezigen meer willen weten over archeologie en botten.

Zie voor het volledige programma en aanmelden de website van Leiden2022.

Meer informatie en aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.