Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Communicatie in interdisciplinaire teams

Datum
maandag 4 juli 2022
Tijd
Locatie
Online

Interdisciplinariteit is een modewoord geworden in wetenschap en onderzoek, vooral omdat veel onderzoekers tegenwoordig in interdisciplinaire teams werken. In dit soort teamconstellaties is effectieve en duidelijke communicatie van cruciaal belang. Toch hebben veel academici moeite om te communiceren met collega's met een verschillende disciplinaire achtergrond. Teams die bestaan uit onderzoekers uit de sociale en de exacte wetenschappen worden bijzonder vaak geconfronteerd met communicatieproblemen omdat de verschillen in epistemologische en ontologische opvattingen groot zijn. Wij hebben deskundigen Professor Jessica Thompson en Dr Katrin Kriebs uitgenodigd om te bespreken welke communicatiestrategieën en 'best practices' de samenwerking tussen onderzoekers met verschillende disciplinaire achtergronden doeltreffender kunnen maken.

De voertaal van deze lezing is Engels.

Je kunt deelnemen via zoom

zoom link
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.