Universiteit Leiden

nl en

Klinische Psychologie

Onderwijs

Het onderwijsprogramma van Clinical Psychology is gericht op het verkrijgen van gespecialiseerde kennis van psychopathologie, diagnostische- en behandelvaardigheden en daaraan gerelateerd wetenschappelijk onderzoek.

In de opleiding verkrijgt men grondige kennis van de factoren, die een rol spelen in het ontstaan, voortduren en behandelen van psychische gezondheidsproblemen. 
Ook worden vaardigheden aangeleerd om psychische problemen te diagnosticeren en te behandelen, nodig voor het volgen van een klinische stage. Verder wordt een training in wetenschappelijke vaardigheden gegeven, van belang voor wetenschappelijk onderzoek in de geestelijke gezondheidszorg en het schrijven van de masterthesis.  Succesvolle afronding van de opleiding leidt tot een wettelijk erkend masterdiploma Psychologie en de titel Master of Science (MSc). Het programma leidt studenten op voor verschillende functies, zoals een verdere academische PhD opleiding, een postmaster professionele opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog of Psychotherapeut, of docent, onderzoeker, consulent of beleidsontwikkelaar in de gezondheidszorg.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.