Universiteit Leiden

nl en

Onderzoeksproject

Public encounters between Dutch community-based initiatives and government in the governance of sustainability

Hoe kunnen we het contact begrijpen tussen gemeenschappen die actief zijn in duurzaamheidsinitiatieven en overheidsfunctionarissen op meerdere institutionele niveaus in Nederland?

Looptijd
2024 - 2028
Contact
Allard de Graaf
Financiering
FGGA Starter Grant

Duurzaamheidsuitdagingen vereisen dringend dat maatschappelijke actoren de handen ineenslaan en de versnipperde inspanningen sturen die ze in gang zetten. Echter, overheidsinstellingen in moderne sociale democratieĆ«n kampen al jaren met een legitimiteitscrisis. Zowel binnen de academische wereld als de samenleving groeit de interesse in de rol van op gemeenschappen gebaseerde initiatieven (CBI) bij het aanpakken van duurzaamheidsuitdagingen. 

Toch zijn gemeenschappen op lokale schaal geen wondermiddel. Ze blijven vaak gefragmenteerd en tijdelijk, en bieden geen garantie dat ze het bredere publieke belang vertegenwoordigen. Daarom kan de rol van de staat niet eenvoudigweg worden uitgesloten. Elke poging tot zowel duurzaamheid als institutionele verandering zal ontmoetingen tussen overheidsfunctionarissen en CBI's vereisen.

Zie voor meer informatie de Engelse pagina

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.