Universiteit Leiden

nl en

Boek

Boek: Gezond met microben

Microben, dat zijn toch ziekmakers? Moeten we daar niet vanaf? Nou, liever niet, weet microbioloog Ben Lugtenberg. Zonder microben gaan we namelijk dood. Na zijn eerste boek 'Zó leuk is microbiologie' is er nu 'Gezond met microben'. Voor dit boek heeft hij 35 expert gevraagd iets te schrijven over de goede en slechte eigenschappen van de wereld van het microscopisch kleine leven.

Auteur
Ben Lugtenberg en 35 experts
Datum
20 oktober 2023

Gezond met microben is voor iedereen die het interessant vind meer te leren over schimmels, bacteriën en andere wezentjes die te klein zijn om met het blote oog te zien. 'Na mijn eerste boek wilde ik het brede publiek graag nog meer vertellen over hoe mooi, nuttig en interessant microben kunnen zijn', vertelt Lugtenberg. Ik heb daarom 35 experts gevraagd een hoogstuk te schrijven. Dat resulteerde in dit mooie boek. Willem de Vos, de beste microbioloog van Nederland, schreef het voorwoord.'

Vijf secties

Het boek bevat vijf hoofdonderwerpen, die bestaan uit kleine hoofdstukjes geschreven door de verschillende experts.

  1. Wat kunnen microben?
  2. Infectieziekten: preventie en behandeling
  3. Voedsel en dranken
  4. Water
  5. Planten

Boek kopen?

Het boek is uitgebracht door Stichting Fytotec, die als doel heeft onderwijs en onderzoek te bevorderen.

Het boek kost €25,-. Als je het wilt aanschaffen kun je dit bedrag overmaken aan Stichting Fytotec, rek.nr. NL36ABNA 0564 723 436 onder vermelding van “Gezond”. Stuur je naam en adres naar ben.lugtenberg@gmail.com.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.