Universiteit Leiden

nl en

Boek

Wat doen we met deze crisis? Na Covid-19

Frits van der Meer, Bijzonder hoogleraar Comparative Public Sector and Civil Service Reform aan de Universiteit Leiden, schreef het hoofdstuk 'Wat is een mensenleven waard?' in het boek 'Wat doen we met deze crisis. Na Covid-19'.

Auteur
Frist van der Meer
Datum
06 juli 2020

Kunnen we straks spreken van Vóór en Ná Corona zoals van Voor en Na Christus? Is corona een gamechanger, een keerpunt in de geschiedenis? Of zal zodra er een vaccin is alles toch bij het oude blijven? Intussen is het COVID-19-virus al veel meer dan een 'griepje' gebleken. De samenlevingen die door het virus getroffen zijn, hebben het in meer of mindere mate zwaar te verduren (gehad). De uiteindelijke balans van de schade is nog onzeker, maar zal naar verwachting heel fors zijn. Tegelijk zijn er nieuwe kansen.

Als bijdrage aan de actuele maatschappelijke bezinning heeft de uitgeverij van de Abdij van Berne bevlogen mensen uit haar directe netwerk en met een specifieke deskundigheid gevraagd hun persoonlijke en professionele licht te laten schijnen op de coronacrisis en lijnen uit te zetten naar de toekomst. Hun bijdragen zijn in dit boek samengebracht.

Zo ook de bijdrage van Frits van der Meer, die het hoofdstuk 'Wat is een mensenleven waard?' schreef. 

Bezoek de website van Berne boek om meer over het boek te lezen. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.