Universiteit Leiden

nl en

Rapport

Verdieping Bewaken en Beveiligen editie juli 2023

De Verdieping Bewaken en Beveiligen brengt verdieping aan op actuele gebeurtenissen en ontwikkelingen gerelateerd aan het stelsel Bewaken en Beveiligen.

Auteur
Roy Hofkamp, Jeanine de Roy van Zuijdewijn, Stijn Willem van ’t Land, Diana Marijnissen, Loe Schlicher, Remco Spithoven, Robin Christiaan van Halderen en Renze Tjoelker
Datum
10 juli 2023
Links
Lees het volledige rapport hier

In deze editie (juli, 2023) van de Verdieping Bewaken en Beveiligen wordt er onder andere aandacht besteed aan opkomende dilemma's bij het incorporeren van 'zachte informatie’ in de nieuwe dreigingsanalysefunctie, de invloed van bedreigingen op ons denken en handelen, de wijze waarop kwantitatieve methoden en technieken gebruikt kunnen worden om betere operationele, tactische, en strategische beslissingen te maken binnen het stelsel en welke gevolgen de aanslagen op premier Fumio Kishida en oud-premier Shinzo Abe hebben gehad op het stelsel van persoonsbeveiliging in Japan. 

De Verdieping Bewaken en Beveiligen brengt verdieping aan op actuele gebeurtenissen en ontwikkelingen gerelateerd aan het stelsel Bewaken en Beveiligen. Deze Verdieping wordt aangeboden aan experts die werkzaam zijn bij de stelselpartners en de ketenpartners van het stelsel. Daarnaast wordt dit product aangeboden aan geïnteresseerden in een bredere kring rond het stelsel, waaronder academici, journalisten en politici.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.