Universiteit Leiden

nl en

Aanmelding/plaatsing

Lees hoe de aanmeld- en plaatsingsprocedures voor minoren verlopen.

Externe studenten (hbo en wo) kunnen zich in de periode 2 mei t/m 15 juli 2022 voor slechts 1 Leidse minor aanmelden. Volg onderstaand stappenplan.

1. Neem contact op met de minor

Neem contact op met de minor die je wilt gaan volgen met de vraag of er nog plek is voor externe studenten. Het contactpunt per minor vindt je in de Studiegids.

2. Verklaring van geen bezwaar door Universiteit Leiden

Vraag de minor om de Verklaring van geen bezwaar door Universiteit Leiden ingevuld en ondertekend aan jou terug te sturen.

3. Verklaring van geen bezwaar door thuisinstelling

 Vraag je thuisinstelling om de Verklaring van geen bezwaar door thuisinstelling ingevuld en ondertekend aan jou terug te sturen.

4. Inschrijving als gaststudent bij Universiteit Leiden

Vul het formulier Verzoek tot inschrijving gaststudent in. Je uploadt hierbij de verklaringen van de minorcoördinator en je thuisinstelling.

5. Bewijs Betaald Collegegeld (BBC)

Dit is het bewijs dat je collegegeld hebt betaald aan het onderwijsinstituut waar je staat ingeschreven. Vraag je thuisinstelling om het digitaal BBC te versturen naar studentenadm@sea.leidenuniv.nl.

Let op

We accepteren alleen een BBC die rechtstreeks van je instelling komt en waarvoor het wettelijk collegegeldtarief is betaald. Je kunt het dus niet zelf versturen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.