Universiteit Leiden

nl en

Population Health Management (MSc)

De hedendaagse gezondheidszorg staat voor vele uitdagingen. De nieuwe interdisciplinaire master PHM leidt je in twee jaar op om een bijdrage te kunnen leveren aan een meer geïntegreerd gezondheidszorgsysteem.

Waar gaat deze master over?

De gezondheidszorg heeft te maken met een vergrijzende bevolking, stijgende kosten voor de gezondheidszorg, een gefragmenteerd zorgaanbod en de ontwikkeling van medische technologieën en IT-systemen.

De beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg zullen nieuwe competenties nodig hebben om deze uitdagingen in het huidige gezondheidszorgstelsel aan te gaan. Population Health Management (PHM) is een breed opgezet antwoord op de uitdagingen en heeft zich wereldwijd ontpopt tot een belangrijke strategie voor de gezondheidszorg.

Waarom Population Health Management studeren aan de Universiteit Leiden?

  • In de master PHM worden de kennis inzichten uit de epidemiologie, data analyse in de zorg, geneeskunde, bestuurskunde en gedragswetenschappen gecombineerd tot een wereldwijd uniek interdisciplinair programma.
  • Je opleiding tot PHM expert heeft een sterke connectie met het werkveld: de opgedane kennis en inzichten worden direct toegepast op praktijk-gerelateerde casuïstiek.
  • Studenten met diverse achtergronden werken samen gedurende zowel online als on campus onderwijs.

Is Population Health Management iets voor jou?

In de master PHM word je opgeleid tot interdisciplinair Academic Trusted Partner om in de rol van strategisch bruggenbouwer een bijdrage te leveren aan de benodigde veranderingen in het huidige gefragmenteerde gezondheidszorgsysteem.

  • Heb je een vooropleiding in de gezondheidszorg en wil je je kennis uitbreiden met kennis over gedrag, data en beleid?
  • Wil je als Academic Trusted Advisor een sleutelrol vervullen bij gezondheidszorgorganisaties, overheidsinstanties of commerciële bedrijven in hun ontwikkeling naar een meer geïntegreerd gezondheidszorgsysteem;
  • Wil je graag worden opgeleid in een nieuw interdisciplinair en internationaal vakgebied dat nog volop in ontwikkeling is?
  • Heb je een open houding, ben je pro-actief en open minded en ga je uit van een leven lang leren

Dan is de master Population Health Management iets voor jou!

Meer weten? Lees verder op de Engelstalige pagina's van onze master Population Health Management.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.