Universiteit Leiden

nl en

Opleidingspresentatie

Wiskunde

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
De video is een opname van de Open Dag van maart 2022. Voor actuele gegevens over de opleiding bezoek je het opleidingsdossier en natuurlijk de Open Dag op 25 februari 2023.

Over de opleiding Wiskunde

Wiskunde is universeel toepasbaar en zie je overal terug in het dagelijks leven. Zo speelt het bijvoorbeeld een belangrijke rol in de logistiek, telecommunicatie en de beveiliging van het internet. Als wiskundige kun je ingewikkelde problemen op een efficiënte manier oplossen. In Leiden krijg je te maken met zowel fundamentele als toegepaste wiskunde. Bij fundamentele vakken ga je op zoek naar nieuwe wiskundige structuren. Bij toegepaste vakken kijk je hoe wiskundige modellen in de praktijk gebruikt kunnen worden. Zo dragen wiskundige voorspellingsmodellen bijvoorbeeld bij aan het efficiënter en doelmatiger inrichten van de zorg. Tijdens je opleiding volg je vakken zoals: analyse, algebra, kansrekening en optimalisering. Na je studie kun je aan de slag als (wetenschappelijk) onderzoeker of adviseur in de financiële sector, de logistiek, de ICT of de overheid.

Waarom Wiskunde in Leiden?

  • Fundamentele en toegepaste wiskunde gecombineerd in één opleiding
  • Brede opleiding met veel keuzemogelijkheden
  • Dubbele bachelor met Natuurkunde, Sterrenkunde of Informatica

Houd me op de hoogte!

Wil je meer weten over deze opleiding (of andere opleidingen van de Universiteit Leiden)? Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte met nieuws en voorlichtingsactiviteiten van deze opleiding(en).

Naar het formulier

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.