Universiteit Leiden

nl en

Opleidingspresentatie

Security Studies

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
De video is een opname van de Open Dag van november 2022. Voor meer informatie over de opleiding bezoek je de website van de opleiding.

Over de opleiding Security Studies

Internationaal terrorisme, georganiseerde misdaad, cyberincidenten, natuur-, gezondheids- en industriƫle crises tasten de veiligheid en de veiligheid van miljoenen mensen elke dag aan. De Engelstalige bacheloropleiding Security Studies leert studenten hedendaagse beveiligings- en veiligheidsuitdagingen te analyseren en aan te pakken. Met behulp van verschillende theoretische lenzen ontrafelen studenten veiligheidszaken door te focussen op de politieke, historische en maatschappelijke context, maar ook op bestuursstructuren, instituties en de rol van de media. Speciale aandacht wordt besteed aan de ontwikkeling van academische en professionele vaardigheden zoals: kritisch denken, schrijven, communicatie, onderzoek, teamwork, interculturele vaardigheden, organisatorische en leiderschapsvaardigheden. Maar ook over de toepassing van deze vaardigheden op hedendaagse security en safety cases. Afgestudeerden kunnen werk vinden in zowel de publieke als de private sector in verschillende rollen, zoals een beveiligingsbeleidsmedewerker, beveiligingsadviseur, risicomanager of strategisch beveiligingsadviseur.

Waarom Security Studies in Den Haag?

  • Interdisciplinaire aanpak van uitdagingen op gebied van safety en security
  • Drie-stappen onderwijsfilosofie: verkennen, begrijpen en doen
  • Combinatie van hoorcolleges en skillslabs; waar academische en professionele vaardigheden worden getraind in kleine groepen

Houd me op de hoogte!

Wil je meer weten over deze opleiding (of andere opleidingen van de Universiteit Leiden)? Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte met nieuws en voorlichtingsactiviteiten van deze opleiding(en).

Naar het formulier

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.