Universiteit Leiden

nl en

Opleidingspresentatie

Midden-Oostenstudies

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
De video is een opname van de Open Dag van maart 2022. Voor actuele gegevens over de opleiding bezoek je de website van de opleiding

Over de opleiding Midden-Oostenstudies

Als je voor deze studie kiest, verdiep je je in de volle rijkdom van het Midden-Oosten. Je buigt je over de literatuur, de taal en grammatica, de samenleving, de godsdiensten en de (cultuur)geschiedenis. Je bestudeert het verband tussen de verschillende culturen in het Midden-Oosten in het verleden en heden. In je eerste jaar maak je kennis met alle deelgebieden van de opleiding en kies je een specialisatie: Arabisch, Perzisch, Turks of modern Hebreeuws. Je leert dan de basis van één van de talen. Maar je kunt je ook richten op het moderne Midden-Oosten als regio, of op de islam. Bij de meeste specialisaties studeer je bovendien een semester aan een universiteit in Jeruzalem, Rabat, Caïro, Istanbul, of Teheran. Onze alumni vinden onder meer werk als vertaler, reisleider, beleidsadviseur bij een ministerie of gemeente of als communicatiemedewerker bij culturele instellingen.

Waarom Midden-Oostenstudies in Leiden?

  • Keuze uit zes specialisaties en de vier grote regiotalen
  • Internationaal georiënteerde opleiding met internationale reputatie
  • Bijzondere collectie van het Nederlands Instituut voor het Nabije Oosten (NINO)

Houd me op de hoogte!

Wil je meer weten over deze opleiding (of andere opleidingen van de Universiteit Leiden)? Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte met nieuws en voorlichtingsactiviteiten van deze opleiding(en).

Naar het formulier

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.