Universiteit Leiden

nl en

Opleidingspresentatie

Linguistics

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Over de opleiding Linguistics

In deze bachelor bestudeer je alle aspecten van taal. Je vergelijkt talen, analyseert bijna verdwenen talen en leert over de klanken, regels en structuur van taal. Dit is een tweetalige bachelor. In het tweede jaar kies je een van de vier specialisaties, waarvan drie volledig Engelstalig zijn: Descriptive Linguistics, Language & Cognition en Comparative Indo-European Linguistics. De vierde specialisatie is Nederlandstalig: Taal & Communicatie. Voor sommige van deze specialisaties leer je bijzondere talen, zoals Hettitisch of Oud-Noors. Op die manier kun je verschillende talen met elkaar vergelijken. Je maakt kennis met afzonderlijke benaderingen van communicatie en leert tegelijk ook dwarsverbanden leggen. Dit komt na je studie goed van pas in functies als consultant, taalwetenschapper, taalkundige bij een taalinstituut of redacteur bij een uitgeverij.

Waarom Linguistics in Leiden?

  • Deze opleiding staat hoog in de nationale en internationale ranglijsten
  • Je studeert bij de breedste opleiding Taalwetenschap van Nederland
  • De opleiding onderzoekt de raakvlakken tussen taal en bijvoorbeeld biologie, psychologie, neurowetenschappen, sociologie en antropologie

Houd me op de hoogte!

Wil je meer weten over deze opleiding (of andere opleidingen van de Universiteit Leiden)? Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte met nieuws en voorlichtingsactiviteiten van deze opleiding(en).

Naar het formulier

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.