Universiteit Leiden

nl en

Opleidingspresentatie

Chinastudies

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
De video is een opname van de Open Dag van maart 2022. Voor actuele gegevens over de opleiding bezoek je de website van de opleiding.

 

Over de opleiding Chinastudies

China is als politieke en economische speler steeds belangrijker in de geglobaliseerde wereld. Daarom is de vraag naar Chinadeskundigen groter dan ooit. In Leiden krijg jij de kans zo’n sinoloog te worden. We hebben veel verschillende disciplines in huis, waarbij het zwaartepunt op het moderne China ligt. Denk aan: politiek, economie, antropologie, taalkunde, literatuur, cultuur, religie en filosofie. Vanaf het tweede jaar kun je met keuzevakken zelf de richting van je studie bepalen. Je kunt China alleen goed begrijpen als je de taal spreekt. Daarom besteden wij in deze opleiding veel aandacht aan taalverwerving. Je leert Mandarijn spreken, lezen en schrijven, en ook besteden we aandacht aan het klassiek Chinees. In het tweede jaar heb je de mogelijkheid om een periode in China of Taiwan te verblijven. Je woont dan op de campus en volgt taalcolleges aan de universiteit.

Waarom Chinastudies in Leiden?

  • Intensief en kleinschalig taalonderwijs door native speakers
  • Studeer een periode in China of Taiwan
  • Gebruik van onderzoeksbronnen uit de moderne Asian Library

Houd me op de hoogte!

Wil je meer weten over deze opleiding (of andere opleidingen van de Universiteit Leiden)? Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte met nieuws en voorlichtingsactiviteiten van deze opleiding(en).

Naar het formulier

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.