Universiteit Leiden

nl en

Esther Captain, Gert Oostindie en Valika Smeulders winnen Die Haghe Prijs 2024

Onderzoekers Esther Captain, Gert Oostindie en Valika Smeulders hebben de Die Haghe Prijs 2024 gewonnen. Ze krijgen de prijs voor hun boek ‘Het koloniale en slavernijverleden van Hofstad Den Haag’.

Ter gelegenheid van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden schreven zestien deskundigen over de band van de Hofstad met slavernij en de koloniën, waarbij ze zowel ingaan op het koloniale tijdperk als op de periode van dekolonisatie. Esther Captain, Gert Oostindie en Valika Smeulders vormden de redactie van het boek.

Volgens de jury heeft dat geleid tot een pakkend boek. ‘Een verzorgde, mooi geïllustreerde uitgave, waarvoor ook flink wat nieuw onderzoek is verricht,’ schrijft ze in haar rapport. ‘Zeker bruikbaar om de interesse van jongeren voor dit onderwerp te stimuleren.’  

Over de prijs

De Die Haghe Prijs wordt elke twee jaar toegekend aan het beste boek over de geschiedenis van Den Haag. Winnaars ontvangen een geldbedrag van 2500 euro.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.