Universiteit Leiden

nl en

Interdisciplinair boeksymposium: ‘Confronting Colonial Objects’

OpinioJuris, een van ‘s werelds toonaangevende blogs over internationaal recht, heeft een interdisciplinair online symposium georganiseerd over het nieuwe boek van professor Carsten Stahn, getiteld ‘Confronting Colonial Objects’.

Het symposium richtte zich op de extractieve geschiedenissen en juridische kaders die de translocatie van culturele artefacten en menselijke resten regelen, en ook op de spanningen en juridische en politieke continuïteiten die gepaard gaan met culturele restitutie. Het bracht perspectieven samen van zowel gevestigde als opkomende academici en ervaringen uit verschillende regio's (Afrika, Latijns-Amerika en Azië).

Voor meer informatie raadpleeg het engelse nieuwsbericht

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.