Universiteit Leiden

nl en

Naar de hindoeïsering van India?

De recente inwijding van de Indiase Ayodhya-tempel door premier en Bharatiya Janata Party boegbeeld Narendra Modi roept belangrijke vragen op. Maakt secularisme plaats voor religieuze overheersing in de grootste democratie ter wereld? Hoe resoneert dit bij de cultureel diverse bevolking van India? France 24 organiseerde een interessant televisiedebat, met onder anderen de Leidse politicoloog en India-expert Nicolas Blarel.

Bekijk de diepgaande discussie (in het Engels) met Irfan Nooruddin (Georgetown University), Ruchi Anand (American Graduate School, Paris), Jean-Luc Racine (Asia Centre) en Nicolas Blarel (Instituut Politieke Wetenschap, Universiteit Leiden) hier:

The Debate: ‘New era for India?’, France24

Nicolas Blarel
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.