Universiteit Leiden

nl en

Jorrit Rijpma spreekt bij het Europees Parlement over Bulgaarse toetreding tot Schengen

Bulgarije en Roemenië werden in 2007 lid van de Europese Unie. In 2011, kondigde de Europese Commissie aan dat deze landen ook klaar waren om toe te treden tot de Schengenruimte en controles aan de binnengrenzen met andere EU-lidstaten op te heffen. Hiertoe moet de Raad van Ministers met unanimiteit besluiten. Tot op de dag van vandaag blokkeert een aantal lidstaten, waaronder Nederland, dit besluit met een beroep op zorgen over de rechtstaat en illegale migratie.

Op 7 november sprak Jorrit Rijpma op een conferentie in het Europees Parlement, op uitnodiging van lid van het EP, Emil Radev van de Europese Volkspartij (Christendemocraten). Onder de sprekers bevonden zich Commissieambtenaren, leden van het Europees Parlement, de Bulgaarse onderminister voor Binnenlandse Zaken en vertegenwoordigers van Bulgaarse wetshandhavingsautoriteiten. De voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, en het Spaans voorzitterschap spraken het publiek toe via een videoboodschap.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.