Universiteit Leiden

nl en

Remco Breuker op RTL Nieuws over vloggers in Noord-Korea

Video's van vloggers uit Noord-Korea? Volgens hoogleraar Remco Breuker is het staatspropaganda. Hij vertelt op de website van RTL Nieuws waarom het propaganda in een nieuw jasje is.

‘Het is in een land als Noord-Korea onmogelijk om dit soort filmpjes zonder de staat op te nemen,’ vertelt Breuker. ‘Het is bedoeld om ons een ander beeld te geven van Noord-Korea. Dat wij gaan denken: zo erg is het daar helemaal niet.’ Volgens Breuker hebben deze video's het gewenste effect: ‘Ik heb van meerdere mensen gehoord dat ze mij te negatief vinden over Noord-Korea, omdat het in dit soort filmpjes allemaal wel meevalt.’ 

Meer weten?

Lees het artikel op de website van RTL Nieuws

Beeld: Uri Tours

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.