Universiteit Leiden

nl en

Charlotte Holt: ‘Door deze stage ben ik gegroeid als persoon, intellectueel en mentaal’

Charlotte Holt is tweedejaars student International Justice aan het Leiden University College (LUC). Ze liep stage bij Academia Neerlandesa; een taalschool die Nederlandse taalcursussen aanbiedt aan medische professionals. 'Een stage kan heel nuttig zijn voor studenten die willen ontdekken waar hun sterke en zwakke punten liggen.’

Wat voor organisatie is Academia Neerlandesa?

Charlotte: ‘Academia Neerlandesa biedt intensieve taalcursussen Nederlands aan. Deze cursussen zijn voornamelijk gericht op medische professionals die in Nederland willen werken. Op dit moment hebben ze meer dan 450 cursisten uit 14 verschillende landen. Alle taalcursussen worden gegeven door ervaren native speakers uit Nederland en België. Ze hebben campussen in Italië en Spanje, maar ook in Nederland.’

Charlotte Holt

Wat waren je taken bij Academia Neerlandesa?

‘Ik werkte als onderzoeksassistent, waarbij ik mij richtte op het maken van een uitgebreide folder/brochure voor de toekomstige en bestaande studenten van de academie. Deze folder is bedoeld om de studenten te informeren over wat ze kunnen verwachten bij hun aankomst in Nederland; dus welke documenten EU en niet-EU studenten nodig hebben om aan de slag te gaan als zorgprofessional in Nederland. Ik heb onderzoek gedaan naar de regels van de Nederlandse overheid, de grondbeginselen van de EU-wetgeving en hoe inkomende studenten zich efficiënt aan deze regels te houden door hen te voorzien van informatie over de benodigde/verplichte documenten.’

Wat heb je hiervan geleerd?

‘Ik heb geleerd om met mensen samen te werken en in teamverband projecten uit te voeren. Door deze stage heb ik uit mijn comfortzone kunnen stappen, wat ook echt mijn doel was toen ik voor een stageplaats solliciteerde. Ik wilde namelijk vooral leren en ervaren hoe het is om met anderen samen te werken. Ook heb ik als onderzoeksassistent relaties opgebouwd, die mij voor altijd bij zullen blijven.’ 

‘Ik ben er tijdens de stage er ook achter gekomen dat ik de studie rechten erg leuk vind, waardoor ik het idee heb dat ik door de studie die ik nu volg op het juiste pad zit. Het werken als stagiair bij de academie heeft me ook geholpen om bepaalde zwakke punten te ontdekken waaraan ik moet werken; zoals dat ik mij een beetje ongemakkelijk kan voelen als ik met mensen moet praten of samenwerken die ik nog niet zo goed ken. Door deze stage ben ik echt gegroeid als persoon, intellectueel en mentaal.’ 

Wat zou je studenten adviseren die stage willen lopen?

‘Het advies dat ik echt wil meegeven is: ga ervoor en zet je eerste stap uit je comfortzone! Ik heb altijd geprobeerd om communicatiever te worden en tegelijkertijd ook nieuwe dingen te leren en door het doen van een stage heb ik die vaardigheden geleerd. Dus als studenten nieuwe contacten willen leggen en willen leren hoe ze communicatief sterker kunnen worden, is een stage een goede keuze. Ik zou ook adviseren om de plannen vooraf te bespreken met de LUC-begeleider en stagecoördinator, want dat heeft mij erg geholpen bij het sollicitatieproces.’

Overweeg jij ook om een stage te lopen? Neem dan een kijkje op Trail: het stageplatform van de Faculteit Governance and Global Affairs van de Universiteit Leiden. Uiteenlopende stages, gericht op de disciplines die de faculteit aanbiedt, zijn hier te vinden. Je kan gemakkelijk contact leggen met de verschillende organisaties en bekijken aan welke eisen je vanuit de Universiteit en de organisatie moet voldoen om stage te lopen. 

Tekst: Abdelkarim Megaiz 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.