Universiteit Leiden

nl en

Publicatie Heleen Andriessen over seksuele intimidatie op de werkvloer

Dat seksuele intimidatie op de werkvloer een hardnekkig probleem is, werd afgelopen jaar opnieuw pijnlijk duidelijk, vooral na de veelbekeken uitzending van Boos. De Hoge Raad heeft in juni een arbeidsrechtelijke knoop doorgehakt: seksuele intimidatie levert niet per definitie ernstig verwijtbaar handelen op.

Heleen Andriessen, Onderwijs en Onderzoeksmedewerker bij de afdeling Sociaalrecht ging in haar artikel “Seksuele intimidatie niet uit de schijnwerpers verdwenen sinds #MeToo” in op de vraag hoeveel aandacht er in ontslagprocedures is voor het slachtoffer van seksuele intimidatie.
Het artikel, waarvoor Andriessen niet alleen uitspraken heeft geanalyseerd maar ook rechters heeft geïnterviewd – is verschenen in het
Tijdschrift voor Arbeidsrecht – en is een bewerking van Andriessen’s masterscriptie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.