Universiteit Leiden

nl en

Gianne Derks nieuwe WD van het Mathematisch Instituut

Gianne Derks is per 1 mei benoemd tot de nieuwe wetenschappelijk directeur van het Mathematisch Instituut. Derks volgt Hermen Jan Hupkes op die de rol tijdelijk waarnam. Derks is benoemd voor een periode van vier jaar.

Foto: University of Surrey

Gianne Derks is hoogleraar Wiskunde en hoofd van de afdeling Wiskunde van de universiteit van Surrey, in het Verenigd Koninkrijk. Ze studeerde Wiskunde in Eindhoven en promoveerde in Twente. Derks was de afgelopen decennia als onderzoeker verbonden aan universiteiten in de Verenigde Staten, Canada en Zweden.

Gianne Derks heeft veel zin om bij het MI aan de slag te gaan. ‘Ik kijk ernaar uit om naar Leiden te komen en om samen te werken aan de verdere ontwikkeling van het mathematisch instituut. En natuurlijk om samen veel leuke wiskunde te doen.’

‘Uitstekende staat van dienst’

Decaan Jasper Knoester is erg blij met de benoeming: ‘Gianne Derks heeft een uitstekende staat van dienst, als wiskundige en als leidinggevende. Zij brengt een internationale blik en ruime bestuurlijke ervaring mee en ik verwacht dat zij veel energie en enthousiasme brengt in het instituut en de faculteit. Ik kijk uit naar de samenwerking.’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.