Universiteit Leiden

nl en

Valerie Frissen bij NPO Radio 1 over nieuwe VALL-E software van Microsoft

De nieuwe software van Microsoft, VALL-E hoeft maar drie seconden van een stem te horen om hem bijna foutloos te kunnen imiteren. Je kunt zelf kiezen welke emotie de stem moet gebruiken en wat hij moet zeggen. Valerie Frissen, Hoogleraar Digitale Technologie en Sociale Verandering bij eLaw en directeur van Stichting SIDN Fonds, gaat in op deze nieuwe ontwikkeling op AI gebied en maakt zich daarbij ook wel wat zorgen.

Valerie Frissen

'Het onderscheid tussen echt en niet echt wordt steeds minder groot. Dit kan interessante en positieve ontwikkelingen met zich meebrengen, maar er moet goed nagedacht worden over de randvoorwaarden die nodig zijn om dit soort software op een verantwoorde manier in te zetten'. 

Het item werd uitgezonden op vrijdag 13 december op Radio 1 en is te beluisteren via deze website

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.