Universiteit Leiden

nl en

Marco van Eijk nieuwe OD van Life Science & Technology

Marco van Eijk is per 1 september aangesteld als opleidingsdirecteur van de bachelor Life Science & Technology. Hij volgt Marcellus Ubbink op die sinds juli wetenschappelijk directeur is van het Leids Instituut voor Chemisch Onderzoek (LIC). Van Eijk is aangesteld voor een periode van vier jaar.

Marco van Eijk is universitair docent bij het LIC en al jaren actief in het onderwijs van het instituut. Hij studeerde Medische Biologie in Utrecht en promoveerde in de Immunologie. Als startend onderzoeker werkte hij eerst bij een farmaceutisch bedrijf en daarna bij het AMC, om vervolgens in 2016 als assistent professor in Leiden aan de slag te gaan.

Van Eijk zelf voelt zich vereerd. ‘Ik geef veel onderwijs aan eerste -en tweedejaars bachelor studenten van de LST-opleiding en ik zie dit als een prachtige uitdaging. Als OD wil ik het fantastische werk van mijn voorgangers voortzetten en de kwaliteit van de LST-opleiding, waar mogelijk, verbeteren.’

‘Prima docent en geliefd bij studenten’

Marcellus Ubbink is blij met zijn opvolger. ‘Marco heeft echt hart voor het onderwijs. Hij is een prima docent en geliefd bij de studenten en hij is altijd bezig om te kijken hoe het onderwijs nog beter kan. Met zijn achtergrond in de biologie op moleculaire schaal past hij helemaal bij de bachelor LST, dus ik ben heel blij dat hij de functie van OD op zich wil nemen.’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.