Universiteit Leiden

nl en

Faculteit der Archeologie geeft feestelijk startsein voor lustrumjaar

25 jaar geleden werd de Leidse Faculteit der Archeologie opgericht. In het academisch jaar van 2022-2023 worden verschillende lustrumactiviteiten georganiseerd om dit heuglijke feit te vieren. Het jaar werd afgetrapt met een bruisend feest op 8 september, waarbij medewerkers, studenten en alumni werden uitgenodigd.

A party to remember

David Fontijn gaf ons een overzicht van het verleden van de faculteit, foodtrucks serveerden hapjes, en coverband Gold Vicious zorgde voor live muziek. En onze decaan liet voor eens en altijd zien dat wij GEEN DINOSAURUSSEN DOEN.

Het feest op 8 september was nog maar het begin. Meer evenementen zullen binnenkort worden aangekondigd, zoals een paneldiscussie over de toekomst van de archeologie, een Facultaire Open Dag, en een evenement speciaal voor archeologen die in Nederlandse werkveld actief zijn.

Zelfs na 25 jaar vragen mensen ons nog steeds of we dinosaurussen hebben gevonden. Tijd voor een statement van decaan Jan Kolen.
We doen geen dinosaurussen!
Voor alumni die nog nooit in het Van Steenis-gebouw waren geweest maakte dit duidelijk genoeg waar Archeologie zich schuilhield.
Maar liefst 400 mensen waren aanwezig op het Lustrumfeest: medewerkers, studenten en alumni!
In de rij staan voor de foodtrucks en schuilen voor de regen in een partyten is gewoon een nieuwe kans op socialiseren..
De avond werd afgesloten met geweldige live muziek van de coverband Gold Vicious.
Het was een geweldig begin van dit feestelijke lustrumjaar!

Evenementencommissie

Het feest werd georganiseerd door een speciale evenementencommissie, bestaande uit Martina Revello Lami, Zoƫ van Litsenburg, Imen el Idrissi, Arthur van Geel, Mischa Hautvast en de facultaire communicatieafdeling.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.