Universiteit Leiden

nl en

Roel Becker en Jelle But nieuwe promovendi bij de afdeling Staats- en bestuursrecht

Onlangs zijn Roel Becker en Jelle But in dienst getreden als promovendi bij de afdeling Staats- en bestuursrecht.

Roels onderzoek richt zich op de rechterlijke toets van decentraal beleid, waarbij Nederland met Duitsland en Frankrijk wordt vergeleken, onder begeleiding van Geerten Boogaard en Jaap Polak. Daarnaast onderzoekt Roel responsivering en maatwerk.

Jelles onderzoek betreft de internalisering van de Grondwet, waarbij onder meer de effectiviteit van grondwettelijke bepalingen in de politieke en maatschappelijke praktijk centraal staat. Het onderzoek vindt plaats onder begeleiding van Wim Voermans en Gert Jan Geertjes. Het onderzoek wordt gefinancierd door het Gieskes-Strijbisfonds.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.