Universiteit Leiden

nl en

Rob Verpoorte winnaar prestigieuze farmacognosie prijs

De American Society of Pharmacognosy (ASP) heeft de Varro E. Tyler prijs toegekend aan Rob Verpoorte, voor zijn uitstekende bijdragen aan de wetenschap van de natuur als bron van geneesmiddelen.

Verpoorte is emeritus hoogleraar Farmacognosie/Plantencelbiotechnologie bij het Instituut Biologie Leiden (IBL). Sinds de jaren ’70 doet hij onderzoek naar  biologisch actieve plantenstoffen, en hun biosynthese.

Stimuleren en steunen

Zelf is hij vrij nuchter over deze prijst: ‘Ik wil vooral graag allen bedanken die ons in de afgelopen jaren gesteund hebben en allen die het experimentele werk hebben gedaan, de prijs is een resultaat van  teamwerk. Mijn taak was richting te geven aan het onderzoek en de vele mensen in het lab te stimuleren en te steunen. Zelf  heb ik al sinds de jaren ’80 niet meer in het lab gestaan.’

Uitreiking

Tijdens de ASP meeting in 2023 zal Verpoorte de prijs in ontvangst nemen, in Rockville in de Verenigde Staten. 
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.