Universiteit Leiden

nl en

Snuffelen bij International Studies en Urban Studies tijdens Experience Day

Hoe werkt een hoorcollege? Wat houdt Urban Studies in? En wat kun je later met International Studies? Tijdens de Experience Day konden studiekiezers kennismaken met de Haagse opleidingen van de Faculteit Geesteswetenschappen.

Senna – International Studies

‘Ik doe nu de hbo-opleiding European Studies, dus ik was op zoek naar een opleiding op universitair niveau die daarop aansluit en waarmee ik internationaal kan werken. Het college ging over politiek en economie. Dat was anders dan ik ben gewend: het is meer gericht op begrijpen dan op uit je hoofd leren, maar juist daardoor interessant. Ik wist eigenlijk al dat ik International Studies wil gaan doen, maar dit was een mooie bevestiging.’

Noëlle – Urban Studies

‘Ik weet nog niet zo goed wat ik wil, dus ik vind het leuk om rond te kijken. De Experience Day heeft een goed beeld gegeven van wat Urban Studies inhoudt. Ik vroeg me bijvoorbeeld af wat je kansen op de arbeidsmarkt zijn, omdat het nog best een nieuwe studie is. Toen we dat vroegen, heeft de docent uitgelegd dat je sowieso bij de overheid kunt werken, maar ook bij bijvoorbeeld verzekeringsmaatschappijen, omdat het een brede studie is. Dat brede karakter spreekt me erg aan.’

Wouter – Urban Studies

‘Ik heb al een keer meegedaan aan Student for a Day, dus ik wist al dat ik Urban Studies leuk vond. Mijn ouders waren daardoor erg benieuwd geworden, dus eigenlijk ben ik hier vooral om hun te laten zien wat Urban Studies inhoudt. We hebben net een college gehad over de vier pijlers van Urban Studies: de multicultural city, de safe city, de healthy city en de sustainable city en de manieren waarop steden problemen kunnen oplossen. Ik vond het heel interessant en mijn ouders waren enthousiast, dus ik denk dat het wel goed zit.’

Lili – International Studies

‘Een vriendin van mij doet International Studies en zij vindt het heel erg interessant. Daarom ben ik naar de Open Dag geweest en dacht ik nu: ik ga ook even langs. Het college was zeker anders dan op de middelbare school, maar dat is juist heel erg leuk. Uiteindelijk denk ik dat het geen International Studies wordt voor mij, omdat ik een andere studie toch net iets leuker vind, maar dat is ook fijn: door de Experience Day heb ik geen twijfel meer.’

Wil je meer weten over onze opleidingen in Leiden en Den Haag? Check onze voorlichtingsactiviteiten.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.