Universiteit Leiden

nl en

Eveline Crone ontvangt Amerikaanse innovatieprijs

Eveline Crone is uitgekozen voor de Distinguished Scholar Award 2022 van de Social & Affective Neuroscience Society (SANS). 'Het is heel bijzonder om erkenning te krijgen van je vakgenoten uit de Verenigde Staten.'

Portret Eveline Crone in de Senaatskamer van de Universiteit Leiden
Portret Eveline Crone

In haar onderzoek worden maatschappelijke partners en jongeren bij de volledige onderzoekscyclus betrokken. (Distinguished Scholar Award)

Hoogleraar Neurocognitieve Ontwikkelingspsychologie Eveline Crone wilde meer connectie met maatschappelijke vraagstukken. Daarvoor heeft ze voor haar onderzoek verrijkt met nieuwe methodes, zoals co-creatie en citizen science. 'Dat was best spannend en soms ook uit mijn comfort zone. Het was geweldige om te horen dat mijn Amerikaanse vakgenoten juist vanwege die vernieuwing mij uit hadden gekozen voor de Distinguished Scholar Award 2022. Ik kan alleen maar heel vereerd zijn om in hetzelfde rijtje te staan als Uta & Chris Frith (2021)!'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.