Universiteit Leiden

nl en

Christa Tobler commentator in Leuvense lezing over Noors EER-lidmaatschap

In de reeks "Ambassador's Lecture" nodigt de KU Leuven regelmatig vooraanstaande leden van de diplomatieke gemeenschap en hooggeplaatste leden van internationale organisaties uit.

Deze vooraanstaande leden spreken vervolgens over een onderwerp van gemeenschappelijk belang en om met de academische gemeenschap over dit onderwerp van gedachten te wisselen. Meer informatie is hier te vinden.

Op 14 februari 2022 sprak Z.E. ambassadeur Rolf Einar Fife, Noors ambassadeur bij de EU, over "Noorwegen en de EU: een bijzondere en duurzame relatie. Waarom Noorwegen nee heeft gezegd tegen het EU-lidmaatschap, maar ja tegen de interne markt en de EER". Christa Tobler was uitgenodigd om een academisch en juridisch commentaar op de lezing te geven. Zij deed dat in het kader van "A view from outside the EEA", waarbij zij niet alleen inging op kwesties van EER-recht, maar ook een vergelijkende blik wierp op de relatie EU-Zwitserland en op Brexit. Meer informatie is hier te vinden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.