Universiteit Leiden

nl en

Jorrit Rijpma in panel bij conferentie ERA over de toekomst van Europa

Op woensdag 18 november 2021, organiseerde ERA, Academy of European Law, een online conferentie waarbij Jorrit Rijpma onderdeel uitmaakte van het panel. De vraag die werd besproken was hoe de Europese buitengrenzen en het Schengengebied het beste kunnen worden beschermd.

In de discussie lag de focus op de ontwikkelingen en uitdagingen in het beheer van de buitengrenzen. Onder andere zijn de meest recente voorstellen en hervormingen omtrent de werking van grensbeheer besproken, alsook de versterking van de rol en verantwoordelijkheden van Frontex. Dit werd besproken in het licht van politieke spanningen binnen de EU ten aanzien van de instroom van migranten en de opkomst van interne grenscontroles in het Schengengebied.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.