Universiteit Leiden

nl en
ANP Foto

Olympisch zilver voor masterstudent LST Stef Broenink

Niet een, maar twee Olympische roeimedailles met een Leids-Delfts randje. Masterstudent Life, Science en Technology Stef Broenink behaalde zilver in de dubbeltwee. Hij en partner Melvin Twellaar lagen lange tijd op kop, maar werden op het laatste nippertje ingehaald door de Fransen.

Op de foto: links Melvin Twellaar, rechts de Leidse Stef Broenink. 

Broenink rondde in 2018 de Leids-Delftse bachelor LST af, en is nu bezig met de Delfste mastervariant van LST.

Het was een spannende en chaotische race, vertellen de mannen tegen TV West. Broenink, die het tempo en ritme bepaalt, was zelfs even het spoor bijster. ‘Normaal gebeurt er niet zoveel qua onderlinge verschuivingen,’ zegt hij. ‘Maar dit was absurd, we werden links ingehaald en rechts haalden wij weer een andere boot in. Er was geen touw aan vast te knopen.’

Spannend tot de laatste seconde

De Chinese boot ligt uiteindelijk als eerst op kop, maar als deze afzakt begint de spannende strijd tussen Nederland en Frankrijk. Broenink en Twellaar liggen in eerste instantie op kop, maar de Fransen komen steeds wat dichterbij. Uiteindelijk redden de Nederlanders het net niet en verliezen ze de eindsprint met slecht twee tienden van een seconde.

Kijk hier de race terug: Gids.tv – Bijna Goud! Bekijk hoe Melvin Twellaar en Stef Broenink zilver pakken

'We hebben het maximale gegeven'

Geen goud dus, maar wel prachtig zilver. ‘We zaten heel dichtbij’, zegt Twellaar. ‘Dus dat is een beetje dubbel. Maar we hebben alles uit eruit gehaald wat erin zat. Dus we zijn toch superblij.’

Interview TV West

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Zilver én goud voor Leids-Delfste studenten

‘Nu maar hopen dat de jongens IN de dubbel vier het goud gaan pakken. We gaan ze straks goed aanmoedigen’, besluit Broenink zijn interview met TV West.

En dat was met succes: Even later roeiden de heren-dubbelvier naar het goud. Onder hen ook Dirk Uittenbogaard, student van de Delft-Leidse master Industrial Ecology. 
Lees hier meer: Olympisch goud voor student Industrial Ecology Dirk Uittenbogaard

 

Instagrampost TeamNL, zie foto 6 voor Broenink en Twellaar.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.