Universiteit Leiden

nl en
ANP Foto

Olympisch goud voor student Industrial Ecology Dirk Uittenbogaard

Dirk Uittenbogaard, student van de Delft-Leidse master Industrial Ecology, heeft een gouden medaille gewonnen met roeien op de Olympische Spelen in Tokyo. Uittenbogaard roeide naar het goud in de heren-dubbelvier, samen met Abe Wiersma, Tone Wieten en Koen Metsemakers.

Het was een bloedstollende race die - voor de Nederlandse kijker - plaatsvond in de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 juli. Vlak na de start maakte Dirk Uittenbogaard namelijk een kleine misslag, waardoor de boot van de Nederlanders iets achterop kwam te liggen. Maar de vier mannen herpakten zich, zetten de achtervolging in en roeiden met een enorme spurt naar de gouden plek. 

Op de foto, v.l.n.r. Dirk Uittenbogaard, Abe Wiersma, Tone Wieten en Koen Metsemakers met hun gouden medailles.

Dirk en zijn team wonnen hiermee het eerste Olympisch goud voor Nederland van deze Spelen. Het is tevens de eerste gouden roeimedaille bij de mannen in 25 jaar. 
We feliciteren Dirk en zijn teamgenoten uiteraard van harte met dit fantastische resultaat!

Lees meer over de gouden race van de heren-dubbelvier op NOS.nl

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.