Universiteit Leiden

nl en

Master Criminologie en Veiligheidsbeleid vanaf collegejaar 2021-2022 in Den Haag

Met ingang van collegejaar 2021-2022 is de master Criminologie en Veiligheidsbeleid gevestigd in Den Haag en wordt twee derde van de vakken aangeboden in Den Haag. Zo zit de opleiding dicht bij de relevante partijen in het veiligheidsdomein.

Deze master richt zich op veiligheidsproblematiek in de samenleving en het ontwikkelen van effectief en legitiem beleid om deze problematiek aan te pakken. Daarbij hanteren wij een multidisciplinair perspectief. Deze studie richt zich op de veiligheidsproblematiek in de samenleving en het ontwikkelen van effectief en legitiem beleid om deze problematiek aan te pakken.

Universitair docent Masja van Meeteren legt uit waarom de master vanaf het collegejaar 2021-2022 in Den Haag gevestigd is. 'Zo zijn we dicht bij de praktijk en de voor deze master relevante instanties. Studenten moeten voor deze master kiezen juist vanwege deze sterke binding met de praktijk en het kleinschalige en persoonlijke karakter van deze master.'

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

'Je leert wat veiligheid en veiligheidsbeleid precies is, hoe veiligheid wordt ervaren en welke organisaties hierbij betrokken zijn. Je leert hoe thema’s al dan niet op de politieke agenda komen en je krijgt inzicht in hoe al die actoren functioneren, zoals politie, reclassering, Openbaar Ministerrie en gemeenten en welke dilemma’s zij tegenkomen. Je komt veel in contact met de praktijk en we gaan veel op werkbezoek.'

Meer weten over deze master? Kijk dan hier.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.