Universiteit Leiden

nl en

Floor van Meer op reis met een wetenschapsprijs

Floor van Meer heeft een New Investigator Travel Award gewonnen voor haar abstract over 'Daily Distracted Consumption Patterns and their Relationship with BMI'. De Leidse sociaal economisch psycholoog heeft het abstract ingediend voor het congres van de Society for the Study of Ingestive Behavior (SSIB), 12 - 15 juli 2021.

'Dit is een onderzoek dat wij hebben uitgevoerd op een dataset, verzameld door het Voedingscentrum naar eten, terwijl je afgeleid bent,' vertelt Floor van Meer. 'Uit dit onderzoek bleek dat slechts 18.4 % van de respondenten gewoonlijk eet zonder afleiding. Verder liet het onderzoek zien dat verschillende soorten afleiding op een verschillende manier samenhangen met Body Mass Index (BMI); televisie kijken tijdens het eten hangt samen met een hogere BMI en praten met anderen tijdens het ontbijt hangt bijvoorbeeld juist samen met een lagere BMI.'

SSIB Travel Awards support the attendance of students and post-doctoral fellows at the annual SSIB conference each year. Read more on the SSIB New Investigator Travel Award

Replicatieonderzoek

Gebaseerd op dit onderzoek hebben de onderzoekers ook een LISS panel grant gekregen om in het LISS panel deze bevindingen uitgebreider te onderzoeken en te repliceren in een groter en representatief sample. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.