Universiteit Leiden

nl en

Doe mee met #ZEPPELIN-onderzoek en geef je opleiding voor hulpverlener vorm

In #ZEPPELIN draait het om studenten die uiteindelijk GGZ-professionals worden. We zijn op zoek naar hbo, bachelor, master- en postmasterstudenten in de richting van bijvoorbeeld social work, verpleegkunde, (toegepaste) psychologie, geneeskunde, psychiatrie en psychologen in opleiding tot GZ-psycholoog, PT, NKP, KP en OG.

Zelfmoordpreventie staat hoog op de agenda bij beleidsmakers, onderzoekers en professionals. Tegelijkertijd is het onderwerp zelfmoordpreventie nog niet structureel geborgd in de (post-master) opleidingen van professionals werkzaam in de GGZ.

Doel van #Zeppelin

Met het #ZEPPELIN-onderzoek willen we basiskennis, attitudes en competenties van opleidingen in de GGZ in beeld krijgen. Hiermee kunnen we leermodules in het onderwijs beter toespitsen op wat er nodig is.

Wat houdt het onderzoek in?

  • Je kunt meedoen als je 18 jaar of ouder bent en een opleiding volgt in één van de volgende richtingen: bachelor psychologie, master psychologie, postmaster psychologie (GZ, Psychotherapeut, Klinisch(neuro) psycholoog, Orthopedagoog Generalist), bachelor geneeskunde, postmaster geneeskunde gespecialiseerd in psychiatrie, bachelor pedagogische wetenschappen en hbo-opleidingen die leiden tot GGZ-hulpverlening (bijv. toegepaste psychologie, hbo verpleegkunde, hbo maatschappelijk werk).
  • Je vult eenmalig een vragenlijst van ca. 20 minuten in over jouw kennis en opvattingen over en professionele ervaring met zelfmoordpreventie in het kader van je opleiding.
  • Onder elke 25 deelnemers verloten we een VVV-waardebon van € 15.
    Eerstejaars psychologiestudent? Dan kun je ook meedoen voor 1 SONA credit.

Wil je meedoen en meer lezen over het onderzoek?

Scan de QR-code

Over #Zeppelin

Dit #Zeppelin-onderzoek vormt de opmaat tot structurele aandacht voor zelfmoordpreventie in het hoger beroepsonderwijs als onderdeel van de Landelijke Agenda Suïcidepreventie, in een samenwerking met 113 en RINO-groep.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.