Universiteit Leiden

nl en

Loes Janssen in finale NWO Synergy Award

Psycholoog Loes Janssen wil het welzijn in gezinnen bevorderen door via een app dagelijks korte en leuke activiteiten te sturen om met elkaar te doen. Met dit plan zit ze in de online finale van de NWO Synergy ’21 Award op 4 februari. Stem live op je favoriete pitch.

Online pitch op 4 februari, 16.30 uur

Voor de Synergy Award '21 van de nationale wetenschapsfinancier NWO presenteren vier jonge onderzoekers hun plan voor een praktische toepassing van hun promotieonderzoek. Wat is de mogelijke impact op de samenleving en de toekomst? Future Societies is het thema van Synergy '21 over het toekomstperspectief van Nederland binnen Europa.
NWO Synergy '21

Loes Janssen is geïnspireerd door de impact van de COVID-19 pandemie op het dagelijks leven in gezinnen. Daarover heeft zij samen met haar collega’s van Klinische psychologie een wetenschappelijke artikel gepubliceerd. Door het onderzoek weet Janssen hoe belangrijk het is om aandacht te hebben voor elkaar en samen tijd door te brengen. Daarom wil ze gezinnen actief ondersteunen om positief met elkaar om te gaan. Via een app wil ze elke dag korte en leuke activiteiten delen om met elkaar in het gezin te doen en zo het welzijn te bevorderen.

Pitchen

'Om mee te met doen met de Synergy Award, moest ik in max. 2 minuten mijn idee pitchen', vertelt Janssen. 'Daarnaast moest ik een korte beschrijving geven, wat ik ermee wil bereiken en hoe ik van plan ben het te implementeren. Omdat ik voor de finale was geselecteerd, mocht ik een online pitchtraining volgen. Daarin leerde ik niet alleen hoe ik mijn idee en mezelf beter kan presenteren, maar kreeg ik ook de kans om dat direct in de praktijk te brengen en hier weer feedback op te krijgen.'

Cameraman bij je thuis

Het idee komt van Janssen en haar collega Klinische psychologie Marie-Louise Kullberg. Samen hebben ze het voorstel ingediend bij NWO, maar door COVID-19 mochten er geen duo's deelnemen. Vanwege de huidige regels rondom COVID-19 is het Synergy ’21 evenement niet live, maar online. Janssen: 'Daarom ontving ik onlangs een professionele cameraman thuis om de definitieve pitch op te nemen. Deze pitch wordt uitgezonden tijdens het evenement op 4 februari, waarna de jury én het publiek hun stem zullen uitbrengen.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.