Universiteit Leiden

nl en

Winterfair Graduation voor studenten Bestuurskunde: ‘Verrassend en origineel’

Een grote verrassing was het voor de bachelor- en masterstudenten Bestuurskunde, hun diploma-uitreiking op 9 december. De binnentuin van Wijnhaven was omgetoverd tot een coronaproof winterfair met kraampjes, een arrenslee en kerstbomen.

Foto: Arash Nikkhah

Het leek wel een militaire operatie. Doel van die operatie: 220 studenten Bestuurskunde met aanhang van maximaal 2 personen met een tijdslot op een veilige manier binnen één dag een parcours te laten afleggen op de ‘Winterfair Graduation’. Met speciale kleurenkaartjes en een nummer van hun diploma volgden de geslaagden een route op de buiten sfeervol ingerichte winterfair. Bij de eerste stand werd hun diploma overhandigd, mét een persoonlijke boodschap. Daarna door naar het officiële foto-moment ‘winterstyle’. Vervolgens langs een kraam voor een cadeautje, houten ballen om in de boom te hangen en een tekenmoment voor masterstudenten. Even poseren in de arrenslee voor de mooie plaatjes, langs de Wall of Fame met alle namen en via een lichtgevende engel weer naar binnen.

Manon Eijk (eigen foto)

Heel persoonlijk

Kort maar krachtig dus, maar Manon Eijk (bachelor EBM) was blij dat er in deze tijd überhaupt wat voor haar en haar medestudenten was georganiseerd. ‘Het was heel leuk en goed geregeld. Bij binnenkomst kreeg je meteen een goodiebag en werd uitgelegd wanneer je op de markt mocht. Het leuke vond ik dat het op deze manier heel persoonlijk was. Iedereen hield een praatje met je en nam de tijd. Het was ook zo mooi aangekleed, heel sfeervol. Voor mijn moeder en mijn broer die mee waren was het ook prima zo. Beter dan drie uur in een zaal zitten met heel veel mensen.’

Sfeerbeeld van de fair

Onenigheid thuis

‘Verrassend en origineel’, is het oordeel van Niek de Goeje, vader van de geslaagde Hanneke (Master Management publieke sector). ‘We wisten niet wat we konden verwachten, maar ik vond het erg sfeervol opgezet met een persoonlijke touch door een mooie brief bij het diploma.’ Wel zorgde de limiet van het aantal gasten voor onenigheid thuis. ‘We moesten kiezen, het was ik of mijn vrouw, want de vriend van Hanneke ging sowieso mee. Ik snap dat het moest, maar leuk is anders. We hebben gelukkig na die tijd met z’n allen bij ons thuis lekker gegeten en een borrel gedronken.’

Hanneke de Goeje (eigen foto)

Feestelijk en officieel moment

Hanneke de Goeje is het met haar vader eens. ‘Misschien een idee voor een volgende keer om een webcam op te hangen en het live te streamen voor de achterblijvers.’ Ook Hanneke was blij dat er toch nog iets werd georganiseerd. ‘Voor wat er kon binnen de coronamaatregelen was het goed georganiseerd. Het zag er heel leuk uit en ik voelde me zeker geslaagd. Op deze manier werd het halen van je diploma toch nog een feestelijk en officieel moment.’ 

Sfeerbeeld van de winterfair

Sfeervol

Zo denkt Jochem Herst (geslaagd voor z’n bachelor) er ook over.  ‘Het was een bijzonder gevoel om mijn diploma toch nog op een speciale manier te krijgen in deze bizarre tijd. De winterfair was hiervoor een geweldige manier. De sfeer was mooi en om dit moment te delen met mijn ouders maakte het nog mooier.’

Dinsdag 15 december zou de Winterfair Graduation ook gehouden worden voor bijna 100 Master Crisis and Security Management (CSM) studenten, maar vanwege de lockdown is dat evenement afgelast. Er wordt gekeken of die uitreiking op een ander moment volgend jaar kan plaatsvinden.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.