Universiteit Leiden

nl en

Podcast: de geschiedenis van het meten van ons lichaam

Fenneke Sysling lanceerde onlangs de podcast 'Het Gemeten Zelf'. Deze vijfdelige podcastserie is een zoektocht naar de geschiedenis van het meten van ons eigen lichaam.

Meer dan ooit weten we van alles over ons lichaam: we kunnen meten hoeveel stress we hebben, hoe hard we lopen, hoeveel uur we slapen. Maar hoe is dat ooit begonnen? En wat brengt en bracht mensen ertoe hun lichaam of gedrag bij te houden? In vijf afleveringen onderzoeken podcastmakers Ype Driessen en Botte Jellema, en historicus Fenneke Sysling de geschiedenis van het meten van ons eigen lichaam, van weegstoel tot Fitbit.

In de verschillende afleveringen gaan Ype, Botte en Fenneke op bezoek bij het weegschaalmuseum, en spreken met experts over masturberen in de negentiende eeuw en over wat er nou zo leuk en nuttig aan is om jarenlange series van data over jezelf te hebben.

De podcast Het Gemeten Zelf is te beluisteren via Spotify of iTunes en kwam tot stand met steun van NWO. De podcast is onderdeel van Fenneke’s onderzoeksproject The Quantified Self.

Luister op:
https://anchor.fm/fenneke-sysling of
https://open.spotify.com/show/0jP4mGFpMt8K53ygLLt4AQ

Meer informatie: f.h.sysling@hum.leidenuniv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.