Universiteit Leiden

nl en

Festschrift ter ere van Cisca Hoogendijk

Tijdens een feestelijke virtuele bijeenkomst op 8 december werd Cisca Hoogendijk ter gelegenheid van haar 65ste verjaardag verrast met een feestbundel, met als editors haar oud-studenten aan het Leids Papyrologisch Instituut Joanne Stolk (Gent/Oslo) en Guus van Loon (Wenen).

Samenvatting (Engelstalig):

‘This volume is a Festschrift in honour of Francisca Hoogendijk, containing contributions by forty friends, colleagues and former students. It includes fifty-six editions and re-editions of (Abnormal) Hieratic, Demotic, Greek, Latin and Coptic texts, most of them from Ancient Egypt. The texts are as diverse as the jubilee’s own range of interests and her extensive papyrological network, including both literary and documentary texts, written on papyri and potsherds, dating from the twelfth century BCE to the eighth century CE. All texts are published with transcriptions, translations, commentary and photographs.’

Het Festschrift voor Cisca Hoogendijk

Joanne Vera Stolk, Guus A.J.C. van Loon (eds). 'Some people love their friends even when they are far away: Festschrift in Honour of Francisca A.J. Hoogendijk'. Editions of (Abnormal) Hieratic, Demotic, Greek, Latin and Coptic Papyri and Ostraca. Papyrologica Lugduno-Batava 37. Brill: Leiden/Boston, 2020.

Voor meer informatie, zie de website van uitgeverij Brill.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.