Universiteit Leiden

nl en

Mirjam Sombroek–van Doorm benoemd tot universitair hoofddocent Gezondheidsrecht

Mirjam Sombroek–van Doorm gaat naast haar bestuurlijke werk als directeur bedrijfsvoering de faculteit helpen het gezondheidsrecht de komende jaren uit te bouwen.

Mirjam Sombroek-van Doorm

Zij is benoemd tot universitair hoofddocent Gezondheidsrecht bij het Instituut voor Privaatrecht. Het instituut is hierover verheugd en benadrukt dat er veel grote maatschappelijke vragen leven op het terrein van gezondheidsrecht waarbij samenspraak met andere instituten van groot belang is. Eerder promoveerde Mirjam Sombroek op haar proefschrift Kindermishandeling en beroepsgeheim: 'Leg nadruk op goede zorg, niet op zwijgen'

Wetenschappelijk Directeur Willem van Boom en de commissie, bestaande uit Simone van der Hof, Wim Voermans en Marieke Knoef, prijzen de creatieve innovatieve benadering van Mirjam Sombroek in haar wetenschappelijk werk. Decaan Joanne van der Leun is bijzonder blij met de ingeslagen koers en hoopt op een mooie samenwerking met andere instituten en faculteiten.

Eerder was Mirjam Sombroek universitair docent bij de afdeling Jeugdrecht. Zij is tevens tuchtrechter bij het Regionaal Tuchtcollege voor de gezondheidszorg in Amsterdam.  

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.