Universiteit Leiden

nl en

Antoaneta Dimitrova in De Hofvijver over de demonstraties in Bulgarije

Al meer dan 100 dagen wordt er in Bulgarije gedemonstreerd voor meer democratie. De demonstranten proberen met grote demonstraties maar ook kleinere acties de uitholling van de Bulgaarse democratie tegen te gaan en eisen het aftreden van het derde kabinet Borisov.

Antoaneta Dimitrova, Hoogleraar Comparative Governance, schreef een bijdrage voor de maandelijkse nieuwsbrief De Hofvijver van het Montesquieu Instituut over deze demonstraties in Bulgarije en hoe de democratie op dit moment op een kantelpunt staat.

Het gehele artikel is te lezen op de website van het Montesquieu Instituut.

Het onderzoek van Prof.dr. Antoaneta Dimitrova heeft zich ontwikkeld rond het thema bestuurs overdracht van de Europese Unie naar kandidaat-lidstaten. Ze onderzoekt de effecten van de bevordering van regels en normen met betrekking tot democratie, hervorming van het openbaar bestuur of specifiek beleid van de EU, het IMF of andere internationale organisaties.
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.