Universiteit Leiden

nl en

Goede communicatie nodig over schommelingen in het pensioen

De Tweede Kamer steunt in grote lijnen de invoering van het nieuwe pensioenstelsel, hoewel er nog veel onrust heerst door de tegenstelling tussen generaties.

Marike Knoef, hoogleraar Empirische Micro-Economie, werd hierover geïnterviewd in radioprogramma NOS Met het Oog op Morgen. Zij zegt dat zij vertrouwen heeft in het nieuwe pensioenstelsel, maar dat er goede communicatie bij de invoering nodig is. Zowel in het oude als in het nieuwe systeem hebben we met die financiële markten te maken. Door de vergrijzing worden de pensioenen meer afhankelijk van de financiële markten en zullen we moeten wennen aan het idee dat er meer schommelingen in het pensioen zullen zijn. 
 
Beluister het hele interview in het radioprogramma NOS Met het Oog op Morgen.
 
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.