Universiteit Leiden

nl en

European Law Moot Court Succes: Beste Advocaat-Generaal

Op 10 juli 2020 vond de finale van de European Law Moot Court Competitie plaats. De pleitwedstrijd werd dit jaar online georganiseerd voor een indrukwekkend panel van academici en practici gespecialiseerd in het recht van de Europese Unie.

Shuhbanyu Singh, die aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden de Avanced LL.M. in European and International Business Law volgt, sleepte de prestigieuze prijs voor beste advocaat-generaal in de wacht. Bovendien was het Leidse team één van de vier halve finalisten in deze “All European Final”. Het team bestond uit Karst Vriesendorp, David Hamburger en Francesca Forsythe, studenten van de master Europees Recht, en Chehak Khajuria, student van de Advanced LL.M. European and International Business Law. Zij wonnen op 6 en 7 maart aan de Universiteit Gent een van de vier regionale rondes en verzekerden zich zo van een plaats in de “All European Final”.

Shuhbanyu Singh deed hetzelfde in de nevencompetitie voor beste advocaat-generaal door winst in de regionale ronde. Deze ronde werd op 7 en 8 februari gehouden aan de Universiteit van Lissabon. In diezelfde ronde zetten zijn teamgenoten Claire Jagau en Natalia Hernandez, studenten in respectievelijk de master Europees Recht en de Advanced LL.M. European and International Business Law, uitstekende prestaties neer in de halve finale. Daarmee is dit een succesvol jaar voor de Universiteit Leiden in de European Law Moot Court Competitie.

Naast deze goede resultaten organiseerde de Universiteit Leiden in februari ook één van de bovengenoemde vier regionale finales.

De European Law Moot Court Competitie is de meest prestigieuze pleitwedstrijd (`moot court`) over het recht van de Europese Unie. Dit jaar werden deelnemers geconfronteerd met een zaak over de vrijheid van lidstaten om religieus slachten te verbieden, de standaardtijd te kiezen en voormalige EU-lidstaten gelijk te stellen aan lidstaten.

Ondanks het feit dat de “All European Final” online moest plaatsvinden bleven de studenten enthousiast en opgetogen over hun deelname. Helaas kon het Leidse team haar kans niet verzilveren en ging zij niet door naar de finale, die uiteindelijk door de KU Leuven werd gewonnen. Voor de Leidse Rechtenfaculteit slaagde Shuhbanyu Singh er echter in om de geschiedenis zich te laten herhalen. Eerder won de Leidse Rechtenfactulteit de prijs voor Beste Team (2013), Beste Geschreven Pleidooien (2015) en Beste Advocaat-Generaal (2016).

Dit jaar werden de twee teams gecoacht door Timothy Roes, Darinka Piqani, Barbora Budinska en Veronika Yefremova. Nogmaals onze hartelijke gelukwensen aan beide teams!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.