Universiteit Leiden

nl en

Michael Klos over het bestrijden van nepnieuws over corona op Facebook en Twitter op FunX

Facebook en Twitter bestrijden nepnieuws over corona: wanneer is dit censuur? Besef, sinds de uitbraak van het coronavirus ‘bemoeien’ grote techbedrijven als Facebook en Twitter zich veel meer met de content die er op hun platforms wordt gegooid. Facebook verwijdert nu actief accounts en content met misinformatie over COVID-19 en Twitter doet hetzelfde.

Michael Klos heeft zijn bedenkingen over deze nieuwe maatregelen. “Natuurlijk willen we voorkomen dat we straks massaal gaan yogaën omdat er op Facebook wordt beweerd dat het helpt tegen corona.” Maar volgens Klos is de scheiding tussen keiharde desinformatie en bijvoorbeeld kritiek op overheidsmaatregelen vaag.

Lees hierover meer in het artikel op FunX.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.