Universiteit Leiden

nl en

In de media: rector Carel Stolker over het nieuwe collegejaar

Hoe gaat het met de universiteit in tijden van corona en wat voor nieuw collegejaar kunnen we verwachten? Rector Carel Stolker werd over deze vraag geïnterviewd door Omroep West, Sleutelstad FM en JortCall.

Omroep West

Vanaf september kunnen studenten nog niet (massaal) naar college komen, maar de universiteit bereidt kleinschalige alternatieven voor, vertelt Stolker in een interview met Omroep West. Zo kunnen bijvoorbeeld mentorgroepjes van zo’n tien tot vijftien eerstejaars waarschijnlijk wel samenkomen en ruimere openingstijden van laboratoria kunnen een goede spreiding van studenten en medewerkers mogelijk maken. Het item over de Universiteit Leiden start vanaf 4.45. 

Sleutelstad FM

Nieuws071-presentator Gerry van Bakel gaat in gesprek met Stolker over de mogelijke combinatie van online en fysiek onderwijs in het nieuwe collegejaar. Ook in dit interview speciale aandacht voor de nieuwe eerstejaars en het belang dat zij goed opgenomen worden in de academische gemeenschap. ‘On campus als het kan, online omdat het kan’.

JortCall

Leids historicus Geerten Waling interviewt in de online talkshow JortCall Stolker en Sander van Diepen (gemeenteraadslid D66 in Leiden en alumnus) over online onderwijs en toetsing. Hoe soepel gaat dat en wat zijn de hobbels? En wat vindt Stolker van besturen op afstand? Ook Mare verwijst naar het interview in JortCall en geeft een paar citaten.

NOS

De NOS bericht in een online artikel over de situatie voor universiteiten en refereert aan de boodschap van vicerector Hester Bijl aan studenten. ‘Per opleiding wordt bekeken welke delen van het onderwijs fysiek kunnen worden gegeven zoals practica, kleine werkgroepen en tutoronderwijs. Het schakelen tussen online en on campus onderwijs doen we niet van de ene op de andere dag. Dit doen we stapsgewijs.’ Lees ‘Nederlandse universiteiten geven na de zomer 'hybride onderwijs'
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.