Universiteit Leiden

nl en

Ineke Sluiter ontvangt eredoctoraat van de Universiteit van Bristol

Ineke Sluiter heeft op 18 februari 2020 een eredoctoraat ontvangen van de Universiteit van Bristol. In de Wills Memorial Building sprak zij kersverse jonge doctores toe over het belang van specifieke vakkennis en interdisciplinariteit.

Prof.dr. Ineke Sluiter

De University of Bristol maakte de uitreiking van het eredoctoraat als volgt bekend: 'Hoogleraar Ineke Sluiter, een Nederlandse classicus en hoogleraar Griekse taal en literatuur aan de Universiteit Leiden, ontvangt een eredoctoraat in de Letteren. Ze behaalde haar doctoraat aan de Vrije Universiteit Amsterdam in 1990. Haar onderzoek richt zich op antieke ideeën over taal, antieke waarden, en innovatie in de klassieke oudheid. Ze ontving onderscheidingen en subsidies voor een aantal grote onderzoeksprojecten: een subsidie van 18,8 miljoen euro verkreeg ze met de nationale onderzoeksschool OIKOS voor een landelijk onderzoeksprogramma over ‘Anchoring Innovation’. Ze is op dit moment de vice-president en vanaf juni 2020 de president van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW). In 2010 ontving ze de Spinozaprijs, de hoogste wetenschappelijke onderscheiding in Nederland. Een eredoctoraat is een belangrijke eerbetuiging, die wordt uitgereikt ter erkenning van buitengewone prestaties in een onderzoeksveld, corresponderend met de missie van de Universiteit.'

We feliciteren Ineke Sluiter van harte met deze bijzondere onderscheiding!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.