Universiteit Leiden

nl en

Joost Batenburg nieuwe hoogleraar voor SAILS

SAILS begint het nieuwe jaar met een nieuwe hoogleraar. Joost Batenburg zal het SAILS team versterken met zijn expertise in Imaging and Visualisation. Hij is hiermee de tweede hoogleraar die is benoemd voor het SAILS programma.

Levendige samenwerking

Batenburg zal zich in zijn nieuwe rol, samen met zijn SAILS-collega’s, bezighouden met het creëren en versterken van een actieve en levendige samenwerking op het gebied van kunstmatige intelligentie binnen de verschillende faculteiten van de universiteit. 'Ik wil de ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie gebruiken als krachtig platform voor interdisciplinaire onderzoekssamenwerking. We moeten een brug slaan tussen de uitgebreide domeinkennis van de verschillende vakgebieden en de technieken binnen data science en kunstmatige intelligentie.'

Over Batenburg

Naast zijn nieuwe aanstelling bij het Leiden Institute of Advanced Computer Science is Batenburg tevens groepsleider Computational Imaging bij het Centrum Wiskunde en Informatica. In deze groep, die hij oprichtte in 2016, ontwerpt hij nieuwe algoritmes en computertechnieken voor 3D-beeldreconstructie op grote schaal. Deze high-performance algoritmes worden vervolgens direct gelinkt aan een krachtige CT-scanner. Van 2012 tot 2019 was Batenburg ook parttime hoogleraar bij het Mathematisch Instituut.

Over SAILS

SAILS of te wel Society (Social Sciences, Humanities, Law, Archeology, Governance & Global Affaires) Artificial Intelligence and Life Sciences is een van de nieuwe, universiteitsbrede stimuleringsprogramma's gesubsidieerd door het bestuur van de Universiteit Leiden. Het doel is om de huidige expertise op het gebied van Kunstmatige Intelligentie te verbreden en verdiepen. 

Meer informatie is beschikbaar op de Engelstalige website.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.